Bechamel Sauce Recipe (scroll down for English
Version)
1 lt di
latte
100 gr
di farina
100 gr
di burro
Sale e
noce moscata q.b
Preparazione:
Preparare
la besciamella è piuttosto semplice. Mettete in un pentolino il burro, fatelo
sciogliere e aggiungete la farina setacciata mescolando continuamente ed
evitando di farla attaccare.
Avrete
così ottenuto quello che i Francesi chiamano roux. Ora, togliete pure il
pentolino dal fuoco e aggiungete il latte caldo al roux mescolando il
tutto con un cucchiaio di legno. Rimettete quindi il pentolino sul fuoco, fate
cuocere a fiamma bassa finché la salsa comincerà a bollire e aggiungete un
pizzico di sale e di noce moscata.
Fate
cuocere per altri 5/10 minuti a seconda della densità gradita.
Ingredients:
1 lt milk
100 g / 7,5 cups of flour
100 g / 7 tbsp butter
salt as needed and a good pinch ground nutmeg
Method:
Preparing bechamel sauce is quite easy. Just melt
butter in a medium saucepan over medium-low heat adding the sifted flour.
Continue stirring, paying attention it doesn’t stick to the pan.
You’ve just obtained what the French generally call
roux. Remove from heat. Slowly add warm milk, whisking constantly with a wooden
spoon until mixture is smooth. Return to heat. Continue cooking and stirring
over medium heat, until sauce comes to the boil; stir in salt and nutmeg.
Continue coking for further 5/ 10 minutes or until it’s thickened to your
liking. Remove from heat.
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